finale i «Kompani Lauritzen»

Ti ting du kanskje ikke visste om finalistene i «Kompani Lauritzen»

Utfordringene har stått i kø, og finalistene har virkelig kjempet for å bli den beste versjonen av seg selv. Nå er disse seks kjendisene klare for å knive om seieren i «Kompani Lauritzen».

<b>ÅRETS FINALISTER</b>: Robin Hofset, Knut Marius Djupvik, Jonas Lihaug, Silje Nordnes, Mikkel Bratt Silset og Stinius Maurstad.
ÅRETS FINALISTER: Robin Hofset, Knut Marius Djupvik, Jonas Lihaug, Silje Nordnes, Mikkel Bratt Silset og Stinius Maurstad. Foto: Matti Bernitz/TV 2
Publisert

Programlederne Kristian Ødegård og Dag Otto Lauritzen viser stolt frem årets seks kompanijegere.

Robin Hofset, Knut Marius Djupvik, Jonas Lihaug, Silje Nordnes, Mikkel Bratt Silset og Stinius Maurstad fikk alle den oransje bereten i årets sesong av «Kompani Lauritzen».

Finalen i «Kompani Lauritzen» 2024 sendes på TV 2 lørdag 4. mai kl. 20.00 og 21.40.

Robin Hofset

1. Robin Hofset fra Rælingen er en gamer og Youtuber kjent under kallenavnet RobTheSir. Han er også programleder.

2. 33-åringen har nå over 100 000 abonnenter på sin YouTube-kanal.

<b>ROBIN HOFSET:</b> Robin Hofset er en av finalistene i «Kompani Lauritzen» 2024.
ROBIN HOFSET: Robin Hofset er en av finalistene i «Kompani Lauritzen» 2024. Foto: TV 2

– Da jeg var mindre, hatet faren min at jeg drev med gaming, mens moren min spilte sammen med meg. På trass ville jeg vise at det gikk an å leve av det, og i dag synes faren min at det er kult, sa han til Romerikes Blad i 2022.

3. I 2019 ble han programleder for «FlippKlipp» på NRK sammen med sin gode venn Victor Sotberg (32). Senere fikk de også sitt eget program «Bleep» på TV 2 sammen med Christopher Robin Omdahl (32).

4. Trioen har også vært programledere sammen for «Dusørjegerne – jakten på gullkofferten» på TV 2 i fjor. I hver episode ble de tre utfordret av en kjendisduo i en heseblesende jakt på en koffert med 10 000 kroner.

5. I oktober i fjor skulle trioen spille inn en episode med Thomas Numme (54) og Harald Rønneberg (50) i Brussel. TV 2-innspillingen ble avlyst på grunn av et terrorangrep i nærheten som tok livet av to svensker.

6. Robin er utdannet siviløkonom, og da han tok sin mastergrad i Oslo, traff han drømmedama Yang Bai.

– Etter å ha vært kjærester i et år, flyttet vi sammen – for hun slet med å finne en leilighet til leie. Hun lyktes ikke med å finne jobb, og fikk heller ikke oppholdstillatelse – så da måtte hun hjem til Kina, fortalte han til TV 2.

7. Paret, som har vært sammen i over seks år, fikk store problemer da pandemien brøt ut.

– Det var beintøft. Vi fikk ikke sett hverandre i det hele tatt på to år. Vi fikk ti dager sammen i fjor, hvor jeg da fridde, sa han til TV 2 i fjor. De giftet seg to dager før hun måtte dra hjem til Kina.

8. I 2021 var Robin programleder for «Spøkelsesjegerne» sammen med Lilli Bendriss (77) og Victoria Skau (25). Han var i utgangspunktet skeptisk.

– Jeg er likevel åpen for at alt ikke kan forklares. Det å få være med Lilli og Victoria og oppsøke hjemsøkte steder, med måleinstrument, har vært utrolig kult. Jeg har fått oppleve å få uforklarlige utslag i instrumentene, sa han til Fredriksstad Blad.

9. I fjor var Robin en av deltagerne i «Forræder», der han ble lurt trill rundt av bestevennen Victor Sotberg, men det var ikke den mest traumatiske opplevelsen. Under en konkurranse hoppet Robin ut i et hull i isen og ble lenge under.

– Da jeg skallet i isen, slo overlevelsesinstinktet inn. Jeg ble skikkelig redd, forklarte han til TV 2.

10. Som deltager i TV 2-programmet «I fyr og flamme» har han blitt skadet flere ganger. Robin ble hengende fast i et tau etter en båt. Det endte med brukket ribben og skadet leggmuskel.

– Så jeg har fortsatt ikke følelse i leggen, faktisk, forklarte han til Nettavisen.

I en annen episode ble Robin og makkeren Victor utfordret til å tilbringe 24 timer i en jacuzzi. Etter hvert fikk bestevennene store smerter i hender og føtter, og etter 19 timer måtte de avbryte oppdraget. Først en uke senere var smertene endelig borte.

Les også: Kompani-Robin deler gladnyhet: – Yang fikk opphold i Norge

<b>BESTEVENNER</b>: Robin Hofset sammen med bestevennen Victor Solberg.
BESTEVENNER: Robin Hofset sammen med bestevennen Victor Solberg. Foto: TV 2

Jonas Lihaug

1. Jonas Lihaug Fredriksen fra Nesodden er kjent som gamer og Youtuber.

2. 34-åringen startet YouTube-kanalen Baibai & Huginn sammen med kompisen Henrik Hilde (33) i 2014. Her spilte vennene Minecraft og Rocket League. Kanalen hadde over 83 000 abonnenter.

3. Duoen var programledere for «FlippKlipp» på NRK fra 2015 til 2018, og i 2016 vant de prisen Årets youtuber under bransjeprisen Gullsnutten. Senere var de programledere for NRKs humorkollektiv «4ETG».

<b>JONAS LIHAUG: </b>Jonas Lihaug er en av finalistene i «Kompani Lauritzen» 2024.
JONAS LIHAUG: Jonas Lihaug er en av finalistene i «Kompani Lauritzen» 2024. Foto: TV 2

4. I 2021 debuterte Jonas i sin første reality-konkurranse, men han ble den første deltageren som ble slått ut av «Camp Kulinaris» den sesongen. I fjor fikk han prøve seg i «Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm».

– Jeg elsker å lage gryter! Og å eksperimentere med dem. Se hva jeg har i skuffer og skap og bruke ting jeg føler meg relativt sikker på at passer sammen, har han sagt til Godt.no.

5. Selv om han har vært med i flere realityprogrammer de siste årene, er det spesielt ett program han drømmer om å få være med i.

– «71° nord» er naturlig nok høyt oppe på lista. Tror også «Kongen befaler» kunne vært gøy, fortalte han til Akershus Amtstidende i fjor.

<b>KOKKESKOLEN</b>: Jonas Lihaug deltok i Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm i fjor.
KOKKESKOLEN: Jonas Lihaug deltok i Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm i fjor. Foto: TV 2

6. På tampen av 2022 fortalte Jonas at han var blitt singel etter et tre år langt forhold, og at han måtte flytte for seg selv for aller første gang i livet.

– Jeg har alltid bodd i kollektiv eller med venner, kjæreste eller familie. Da slo det meg at jeg i en alder av 33 skulle bo alene for første gang i livet mitt. Det var en dårlig arena for å prosessere brudd, har han innrømmet til Akershus Amtstidende.

7. Etter bruddet startet han podkasten «Singel mann, 30+». Der snakket han åpenhjertig om skamfølelse og det å ikke passe inn.

– Når jeg som 34-åring er en av ytterst få i min jevnaldrende vennekrets som ikke er gift, har samboer og/eller har barn, så gir det meg en følelse av utenforskap, fortalte han til «God kveld Norge» i fjor.

8. Jonas har gått til psykolog i over syv år.

– Så hun kjenner meg nokså godt per nå. Anbefaler absolutt alle å gå til psykolog. Det er veldig befriende og fint, forklarte han til TV 2.

9. Mange deltagere i «Kompani Lauritzen» har gruet seg til å bli satt på plass av Geir «Fenriken» Aker (48), men med Jonas var det motsatt.

– Det var veldig gøy. Jeg har alltid vært fan av ham, jeg gledet meg til å møte ham. Jeg er ikke redd for voksenkjeft. Gjør man feil, så kan man få litt kjeft, fortalte han til Akershus Amtstidende før innspillingen startet.

10. Denne våren har Jonas vært på turné som skuespiller og besøkt 65 ulike steder i landet sammen med Riksteatret og oppsetningen «Det mørke fortet – Et Minecraft-eventyr». Forestillingen har fått terningkast fem av NRK og Aftenposten Junior.

– Jeg har jo holdt på med Minecraft i rundt 10 år, så det å få muligheten til å stå på scenen og fortelle om det til de nye ungfolene er veldig fint, forteller han til Nærnett.

Les også: John Hammersmark om tiden før forsvaret: – Var glad i fest

Silje Nordnes

1. Silje Therese Reiten Nordnes fra Hamarøy er NRK-programleder kjent fra både radio, TV og podkast.

2. 39-åringen har to bachelorgrader, en i Latin-Amerika-studier fra Universitetet i Oslo og en i journalistikk fra Høgskulen i Volda.

3. Som 15-åring skjønte hun at hun var lesbisk.

– Det har ikke alltid vært problemfritt. Jeg har aldri blitt mobbet eller møtt folk som sier slemme ting, men jeg har jo følt meg annerledes. Særlig i ungdommen. Følelsen av å skille seg ut kan være vanskelig, har hun fortalt til Avisa Nordland.

<b>SILJE NORDNES:</b> Silje Nordnes er en av finalistene i «Kompani Lauritzen» 2024.
SILJE NORDNES: Silje Nordnes er en av finalistene i «Kompani Lauritzen» 2024. Foto: TV 2

4. Fra 2012 til 2019 var Silje programleder for populære «P3morgen». I 2016 var det et terrorangrep mot en nattklubb knyttet til LHBT-miljøet i Orlando i USA. 49 personer ble drept. Silje begynte å gråte da hun snakket om hendelsen på direktesendt radio. Innslaget ble filmet og fikk stor oppmerksomhet i sosiale medier.

– Jeg får ennå meldinger fra folk som takker meg. Jeg kan jo ikke være annet enn glad for det, samtidig som det føltes som at jeg brettet ut mine aller innerste tanker og følelser, fortalte hun til Dagsavisen i 2022.

Videoen ble senere kåret til Årets radioøyeblikk under utdelingen Prix Radio.

5. Silje har hatt kjærlighetssorg fire ganger. Etter bruddet med artisten Fay Wildhagen (30) i 2021, laget Silje NRK-podkasten «Kjærlighetssorg» året etter. Her ville hun finne ut hva som skjer i hodet og kroppen når man har kjærlighetssorg.

– Kjærlighetssorgen er prisen man må betale. Skal man unngå det hundre prosent, får man heller ikke glede av å elske noen, sa hun til Dagsavisen.

6. Pandemien ble en ekstra vanskelig tid for NRK-programlederen.

– Det ble for mye på en gang. Først fikk jeg en identitetskrise fordi jeg sluttet i «P3morgen», alt var rart, og jeg ante ikke hva jeg ville med livet mitt. Så ble Norge truffet av pandemien, og så ble det slutt mellom Fay og meg. Det ble litt mye på en gang, har hun fortalt til Dagbladet.

7. I 2010 fikk Silje diagnosen Morbus Crohn, som er en kronisk betennelsessykdom som angriper mage og tarmer. Hun har fått skryt for at hun har snakket åpent om sykdommen.

– Det er overraskende hvor mange mennesker som har kontaktet meg og som er takknemlige. Jeg har egentlig ikke skjønt hvor mye åpenheten betydde før de tok kontakt, har hun fortalt til Fremover.

8. Silje har gått Birkebeinerrennet, det 54 kilometer lange rennet fra Rena til Lillehammer, to ganger.

9. Silje bor sammen med katten Hunter Harry Reiten Nordnes. Han er stor og grå, har grønne øyne og har sin egen Instagram-profil med over 800 følgere.

<b>MIKKEL OG SILJE</b>: På lørdag er både Mikkel og Silje klare for å kjempe om seieren i «Kompani Lauritzen» 2024.
MIKKEL OG SILJE: På lørdag er både Mikkel og Silje klare for å kjempe om seieren i «Kompani Lauritzen» 2024. Foto: Svein Brimi, Her og NÅ

10. «Maskorama»-programlederen er besøksvenn, og hun besøker en eldre dame på sykehjem hver uke.

– I den grad man har overskudd, er det fint å bruke det på noe annet enn å realisere seg selv eller se på TV-serier. Det er berikende, og det føles meningsfullt, og så er det en måte å koble seg på fellesskapet på, ved å møte mennesker som er i en helt annen livssituasjon enn en selv, har hun fortalt til Dagsavisen.

Les også: Silje Nordnes: – Det er noe av det verste jeg har gjort

Mikkel Bratt Silset

1. Mikkel Bratt Silset fra Asker er utdannet skuespiller ved Teaterhøgskolen og har hatt roller i en rekke filmer, TV-serier og på teater.

2. 33-åringen debuterte tidlig som skuespiller. Allerede som 11-åring hadde han en rolle i ungdomsserien «Johnny og Johanna» på NRK.

3. Hans store filmdebut kom som 15-åring med dramaet «Sønner». Her spilte han Tim, den unge gutten som pedofile Hans forgrep seg på.

– Det var da jeg skjønte at jeg ville bli skuespiller. Før det hadde jeg ikke gjort noe ordentlig krevende, men «Sønner» var kjempekrevende. Jeg opplevde de nære relasjonene man får til regissøren og skuespillerne. Det ga veldig mersmak, fortalte han senere til Nettavisen.

<b>MIKKEL BRATT SILSET</b>: Mikkel Bratt Silset er en av finalistene i «Kompani Lauritzen» 2024.
MIKKEL BRATT SILSET: Mikkel Bratt Silset er en av finalistene i «Kompani Lauritzen» 2024. Foto: TV 2

4. I 2017 fikk han en av de største rollene i NRK-serien «Valkyrien» sammen med Sven Nordin (67). Mikkel jobbet hardt for å endre utseende for å gå inn i rollen som dommedagsforberederen Teo.

– Derfor trente jeg hver dag i et år ved å løpe med en 45 kilo tung sekk. Og jeg hev innpå med burgere, pasta, egg og ost, og gikk opp 10 kilo, sa han til Budstikka.

5. I den samme TV-serien spilte han kjæresten til høygravide Marit, som ble gestaltet av Gine Cornelia Pedersen (37). De to skuespillerne er også kjærester i virkeligheten.

– Vi har spilt sammen på Teaterhøgskolen, men her var det en mye heftigere situasjon. Det var gøy å bryne seg på en sånn historie. Og Gine er dritbra uansett hva hun gjør, skrøt han til Nettavisen.

6. I «Valkyrien» ventet paret barn som Teo og Marit, og Mikkel og Gine ventet også sitt første barn samtidig. Lille Jonatan (8) var inne i magen under innspillingen.

– Man blir veldig jordnær av å få et lite barn. Det er noe av det heftigste man kan oppleve, sa kjæresteparet til Dagbladet i 2017.

7. I 2019 kom katastrofefilmen «Tunnelen» på kino. Her spilte Mikkel en av brannmennene på Vestlandet, og skuespilleren fra Asker snakket med nordmøre-dialekt.

– Siden faren min er derfra, så har jeg hørt dialekten gjennom oppveksten, forklarte han til Budstikka.

– Jeg tok også opptak av farmor, for hun har en enda bredere dialekt.

8. Mikkels far er fra Batnfjordsøra og store deler av slekten bor i området. Derfor har skuespilleren skaffet seg en fritidsbolig på Gjemnesstranda.

– Tror det må være kommunens minste hytte, men den ligger virkelig flott til ved fjorden, sa han til Tidens Krav i 2020.

9. Etter å ha spilt brannmann i «Tunnelen» har han fått et annet syn på brannsikkerhet.

– Nå har jeg begynt å se etter nødtelefoner og etter hvor lang tunnelen er, og fått et mer bevisst forhold til brann og til tunneler, har han sagt til Romsdals Budstikke.

10. Mikkel har spilt en rekke ulike roller, og du husker ham kanskje fra TV-serier som «Familien Lykke», «Lilyhammer», «Vikingane», «Basic Bitch», «Knekt» og «Beforeigners».

– Jeg har alltid likt å underholde, gjøgle, tulle og stå på en scene. Som ung opplevde jeg det som vanskelig å manøvrere i livet, men på scenen og foran kamera fikk jeg en følelse av å få ting ut, har han sagt til Romsdals Budstikke.

Les også: (+) Da mannen min holdt tale for meg på 50-årsdagen, skjønte jeg at noe var veldig galt

Stinius Maurstad

1. Stinius Maurstad fra Oslo er fiolinist og stemmeskuespiller og kommer fra en kjent familie. Mamma Mari Maurstad (67) er skuespiller, og pappa Aage Kvalbein (77) er en prisbelønnet cellist.

2. 29-åringen begynte tidlig å dubbe filmer, og hans første store rolle var som 8-åring. Da var han stemmen til Nemo i den populære animasjonsfilmen «Oppdrag Nemo» fra 2003.

3. Han begynte også å spille fiolin tidlig, og som 6-åring begynte han på berømte Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo.

<b>STINIUS MAURSTAD: </b>Stinius Maurstad er en av finalistene i «Kompani Lauritzen» 2024.
STINIUS MAURSTAD: Stinius Maurstad er en av finalistene i «Kompani Lauritzen» 2024. Foto: TV 2

4. Da Stinius var 12 år gammel, ble han og kameraten Philip Holman hyret inn til å spille åpningsshowet under Djangofestivalen i Oslo i 2007. Guttene spilte låtene «Sweet Georgia Brown», «Take The A-Train», «Fly Me To The Moon», «Fideli Bom Bom» og vignettmusikken til Olsenbanden-filmene.

5. Samme år debuterte han også på scenen på Det Norske Teatret som skuespiller i stykket «Peter Pan».

– Jeg føler vel at dette kan være en start. Men hva det er starten på, har jeg ingen anelse om ennå. Men at det er skikkelig spennende å stå på denne scenen og få lov til å fly høyt over publikum, ja, det kan jeg love deg, fortalte 12-åringen til Nettavisen.

6. Mange husker ham nok fra den ikoniske reklamefilmen for Norvegia også. Der spilte han en av mange skoleelever i samtale med læreren, og Stinius sin rollefigur er i stemmeskiftet og sier:

– Puberteten, det er lite teit å si da.

7. De siste sesongene har Stinius vært å se i TV 2-programmet «Sofa» sammen med mamma Mari og storebrødrene Scott Maurstad (35) og Aslak Maurstad (32).

8. Det var under en «Sofa»-innspilling at Aslak spurte lillebroren om han ville ha takket ja hvis Aslak hadde meldt ham på et datingprogram. Stinius sa ja. Da meldte storebror ham på det nye programmet «Love IRL».

– Jeg sendte en søknad i hans navn, så det var jeg som meldte han på, fortalte Aslak til Nettavisen.

<b>MAURSTAD</b>: Familien Maurstad er med i TV-programmet Sofa.
MAURSTAD: Familien Maurstad er med i TV-programmet Sofa. Foto: TV 2

9. Stinius reiste til Sør-Afrika i 2022 for å spille inn «Love IRL».

– Før vi dro til Sør-Afrika, hadde jeg vært på en eller to dater i mitt liv. Datinglivet var ikke-eksisterende for min del. Jeg hadde vært singel i fem-seks år, og hadde ingen forventninger om å finne noen, sa han til Avisa Oslo.

Det gikk over alle forventninger, og Stinius møtte tegneserieskaperen og illustratøren Malin Falch (31). De er fortsatt kjærester, og nå er de også samboere.

10. Under «Gullruten»-utdelingen i 2023 vant kjæresteparet prisen for Årets nye realitydeltager etter deltagelsen i «Love IRL».

Les også: Mari Maurstads tre profilerte sønner: Alle har satset på kreative yrker

Knut Marius Djupvik

1. Knut Marius Djupvik fra Tomrefjord i Møre og Romsdal er kjent som soloartist og som vokalist i bandene Red Hot og SoulTrain.

2. 36-åringen begynte tidlig med musikk. Som 10-åring begynte han å spille gitar i bursdager. Som 12–13-åring fikk han være med storebroren og en venn og spille til dans.

3. I 2005 dukket han opp på TV i den tredje sesongen av «Idol». Tenåringen kom til semifinalen.

– Det var en fin erfaring. Man blir tidlig voksen og vant til å takle pressen. Men jeg ville ikke valgt «Idol» i dag. Jeg er altfor gammel til å stå og høre på noen som skal gi deg dårlige tilbakemeldinger fordi det er god TV, sa han senere til Sunnmørsposten.

<b>STJERNEKAMP</b>: Knut Marius Djupvik stakk av med seieren i Stjernekamp i 2020.
STJERNEKAMP: Knut Marius Djupvik stakk av med seieren i Stjernekamp i 2020. Foto: NRK

4. Knut Marius har en mastergrad i rytmisk musikk ved Universitetet i Agder.

5. Åtte år senere var han tilbake i en ny musikk-konkurranse på TV, og i 2013 gikk han helt til topps i «The Voice».

6. Året etter fikk han en rolle i musikalen «Jesus Christ Superstar».

– Jeg er ekstremt glad for å ha fått rollen som Judas. Jeg har siklet på den helt siden jeg var 13 år, fortalte han til Romsdals Budstikke i 2014.

7. I koronaåret 2020 var Knut Marius en av deltagerne i populære «Stjer­ne­kamp» på NRK, og nok en gang gikk han helt til topps i en TV-konkurranse i musikk. Han vant finalen mot Sandra Lyng (37).

– Det føles helt fantastisk! Jeg er ubegripelig glad. Jeg har lagt så mye tid og krefter i dette. Det har vært en så intens periode. Det å stå her med en seier er helt sinnssykt, altså! jublet han på TV.

8. I 2020 ble Knut Marius stemt frem som årets romsdaling av Romsdals Budstikkes lesere.

– Det er en stor ære. Det var en ære bare å bli nominert. Lille meg som sanger, med så mange andre gode kandidater. Det er jo helt fantastisk, jeg må bare få takke og bukke, sa en rørt prisvinner til avisen.

<b>KNUT MARIUS DJUPVIK: </b>Knut Marius Djupvik er en av finalistene i «Kompani Lauritzen» 2024.
KNUT MARIUS DJUPVIK: Knut Marius Djupvik er en av finalistene i «Kompani Lauritzen» 2024. Foto: TV 2

9. Først etter 10 år som artist kom debutalbumet «6393» i 2023. Platens tittel referer til postnummeret til Tomre-fjord. På Sunnmørspostens spørsmål om hvorfor det tok så lang tid med første album, svarte han:

– Livet. At livet har skjedd. Jeg hadde litt låter allerede da jeg var ferdig å studere i 2012 – og tanker om å bygge mitt eget konsept og mitt eget band. Men så kom «The Voice», og siden da har jeg egentlig hatt fullt opp å gjøre.

10. Knut Marius møtte Maria Valseth i 2013, og to år senere giftet de seg. Ekteparet har bosatt seg i Oslo og nyter livet med barna Heine (6) og Vilja (4).

Denne saken ble første gang publisert 03/05 2024.

Les også