«Spillet»-aktuelle Victoria Skau

– Jeg følte at hele Norge hatet meg

Victoria Skau ble trakassert av misfornøyde seere etter TV-programmet «Spøkelsesjegerne».

<b>VOND TID:</b> Victoria Skau fikk gjennomgå på sosiale medier da hun ledet «Spøkelsesjegerne» på TVNorge. Nå er hun opptatt av å være med på å bekjempe netthets. 
VOND TID: Victoria Skau fikk gjennomgå på sosiale medier da hun ledet «Spøkelsesjegerne» på TVNorge. Nå er hun opptatt av å være med på å bekjempe netthets.  Foto: Tore Kristiansen/VG
Publisert

Victoria Skau (25) er kjent som en av landets største YouTube-profiler. Nå er hun aktuell i TV 2s «Spillet», samt TVNorges «Sistemann ut».

Hennes TV-karriere fikk en pangstart i 2021 da hun ledet «Spøkelsesjegerne» sammen med Lilli Bendriss og Robin Hofset. For 25-åringen skulle debuten vise seg å bli langt fra bare positiv.

– Da jeg var programleder for «Spøkelsesjegerne» på TVNorge, opplevde jeg en hatstorm. Det er noe av det verste jeg har stått i.

– Det var mange trofaste «Åndenes makt»-seere som ikke var så fan av konseptet hvor vi forsøkte å nå de yngre. Det var veldig tungt, forteller Victoria til Her og Nå.

Les også: Danby Choi avslører: Dette så du ikke på TV

<b>JAKTET SPØKELSER:</b> 25-åringen ledet «Spøkelsesjegerne» sammen med Lilli Bendriss og Robin Hofset. Victoria forteller at hun opplevde mye hets fra seerne.
JAKTET SPØKELSER: 25-åringen ledet «Spøkelsesjegerne» sammen med Lilli Bendriss og Robin Hofset. Victoria forteller at hun opplevde mye hets fra seerne. Foto: Ingvill Dybfest Dahl, VG

Deltar i «Spillet»

Tidligere hadde hun opplevd hvordan nettroll kan operere på sosiale medier, men dette nådde nye høyder.

– Til vanlig er jeg god på å børste av meg stygge kommentarer, men det kom veldig mye på en gang, samt fra en ny og eldre målgruppe. Jeg følte meg uglesett bare jeg gikk på trikken. Det var helt forferdelig, og jeg følte at hele Norge hatet meg.

<b>FORFATTER:</b> I 2021 ga Victoria ut boka «Jeg angrer ikke på at jeg elsket deg – om kjærlighetssorg». Den skal være en selvhjelpsbok for andre med kjærlighetssorg. 
FORFATTER: I 2021 ga Victoria ut boka «Jeg angrer ikke på at jeg elsket deg – om kjærlighetssorg». Den skal være en selvhjelpsbok for andre med kjærlighetssorg.  Foto: NTB

25-åringen brenner for å stoppe trakassering på nett. Etter deltagelsen i «Spillet» er det flere av de andre deltagerne som har fått gjennomgå.

– Jeg er veldig for å bekjempe netthets. I «Spillet» er det ekstremt mange som har fått kjenne på både trakassering og trusler. Det er noe av det verste jeg har sett, og jeg synes det er vondt. Jeg vet så veldig godt hvordan det er selv.

Selv har hun kun fått hyggelige kommentarer etter denne deltagelsen.

– Jeg var veldig redd for hva som kunne komme og er veldig takknemlig for at det bare har vært positive tilbakemeldinger og at folk synes jeg har gjort en god figur. Jeg håper det fortsetter.

Les også: Ida Elise Broch: – Det gjorde vondt

<b>POPULÆR SERIE:</b> Victoria er også aktuell i «Spillet» på TV 2. Her med Henrik Elvestad og Martha Leivestad.
POPULÆR SERIE: Victoria er også aktuell i «Spillet» på TV 2. Her med Henrik Elvestad og Martha Leivestad. Foto: TV 2

Programleder for «Radio Topp 40»

Til daglig er Victoria også programleder for «Radio Topp 40». Hun får stadig spørsmål om hvor hun finner tryggheten til å stå i alt hun opplever.

– Gjennom oppveksten har jeg stått i såpass mye som har ledet frem til der jeg er i dag. Det er magisk, sier hun og smiler litt, før ansiktet får et mer alvorlig drag.

– Jeg har vært ekstremt usikker og gått gjennom mye mobbing. Å stå i seg selv og være positiv har ikke vært lett i det hele tatt. Jeg har pushet komfortsonen og gjort ting jeg synes er ubehagelig, sier hun og utdyper:

– Jeg vet hvem jeg selv er, og det vet mine nærmeste også. Det er det som betyr noe.

– Hvem har vært din viktigste støttespiller?

– Det er familien min. Uansett hva jeg har gått gjennom, har de alltid vært der. Jeg valgte å ikke studere, men heller satse fullt og helt på sosiale medier og YouTube. De har «hatt ryggen min» hele veien og sagt at jeg får det til. Å høre den stemmen hele tiden har gjort at jeg føler jeg kan få det til.

Les også: (+) Jeg hadde alt, mann og barn, likevel var jeg trist og lei. Så kom sammenbruddet

<b>LEKEN:</b> Victoria er en av 56 kjendiser som konkurrerer i TVNorges realityshow «Sistemann ut».
LEKEN: Victoria er en av 56 kjendiser som konkurrerer i TVNorges realityshow «Sistemann ut». Foto: Greger Flak

«Sistemann ut»

Vi møter Victoria på premierefesten til «Sistemann ut». Hun gløder når hun snakker om innspillingsperioden.

– Dette har vært veldig spennende og annerledes enn alt mulig annet jeg har vært med på. Jeg har virkelig kjent på konkurranseinstinktet.

– Hvordan er du som vinner og taper?

– Jeg tror jeg er en dårlig vinner. Jeg er en åpen bok og tar de seierne jeg kan få. Jeg er nok en dårlig taper også. Da går jeg i kjelleren og kjenner lenge på tapet. Litt bitter, kanskje?


Denne saken ble første gang publisert 03/05 2024.

Les også