Geir Aker fra «Kompani Lauritzen»

«Synes du jeg er streng?» spurte Geir datteren. Svaret kom kort og kontant

De fleste deltagerne i «Kompani Lauritzen» synes at Geir «Fenriken» Aker er veldig streng, og det er barna hans enige i.

<b>«FRYKTET» FENRIK:</b> Fra sesong 1 har Geir Aker hatt rollen som «Fenriken» i «Kompani Lauritzen». I virkeligheten var han kaptein da han jobbet i Forsvaret, som er en høyere militærgrad enn fenrik.
«FRYKTET» FENRIK: Fra sesong 1 har Geir Aker hatt rollen som «Fenriken» i «Kompani Lauritzen». I virkeligheten var han kaptein da han jobbet i Forsvaret, som er en høyere militærgrad enn fenrik. Foto: Matti Bernitz/TV 2
Publisert

Geir Aker (48) har vært med i «Kompani Lauritzen» siden første sesong i 2020. Der lyder han kun navnet Fenrik, selv om han egentlig var kaptein i Forsvaret.

I 2005 tok han et verdivalg og sluttet i Forsvaret selv om han ble oppfordret til å søke videre utdanning der. Det ville medført mer reising og kanskje til og med flytting.

– Svaret var enkelt: Jeg ville ha mer tid med ungene. Tiden med dem får jeg aldri igjen, fortalte Geir til VG i 2021.

Les også: John Hammersmark: – I utgangspunktet er jeg nok litt familiært «ødelagt»

Fenriken i «Kompani Lauritzen»

Nå har datteren hans blitt 21 år, og sønnen er 18 år. Nylig var tobarnsfaren gjest i podkasten «Familiekoden kjendis» med programleder Katrine Moholt (50) og barnepsykologen Reidar Hjermann (55).

Her ble han spurt om hva som er forskjellen på fenriken på TV og Geir som pappa.

<b>MYNDIG:</b> Gjennom alle de fem sesongene av «Kompani Lauritzen» har «Fenriken» lært kjendisrekruttene sengestrekk og disiplin.
MYNDIG: Gjennom alle de fem sesongene av «Kompani Lauritzen» har «Fenriken» lært kjendisrekruttene sengestrekk og disiplin. Foto: TV 2

– Det hadde vært nydelig å bare svare: «Ingenting». Det hadde skapt litt stemning der ute, tror jeg, men det er nok forskjeller, og jeg får ofte spørsmål om «Ja, har dere det sånn hjemme?», «Er det så ryddig?» og «Er det så rent?». Og svaret er nei, fordi det er jo et hjem.

Han forklarer at det både har vært rot og uenigheter hjemme hos dem, og at de nok har et forholdsvis normalt hjem.

<b>TV-KOLLEGER:</b> Både Geir Aker og John Hammersmark har lang erfaring fra Forsvaret, og gjennom «Kompani Lauritzen» har begge plutselig blitt TV-kjendiser.
TV-KOLLEGER: Både Geir Aker og John Hammersmark har lang erfaring fra Forsvaret, og gjennom «Kompani Lauritzen» har begge plutselig blitt TV-kjendiser. Foto: Svein Brimi

I «Kompani Lauritzen» er rollen hans som fenrik en streng regelrytter, men ofte med glimt i øyet når han irettesetter kjendisene. Likheten med papparollen er at Geir også er streng.

– Jeg snakket med datteren min senest i går, og fortalte at jeg skulle gjeste dere, og så spurte jeg: Synes du jeg er streng? «Ja.» Kort og kontant. Så hun har den merkelappen på meg som pappa at jeg er streng. Men ikke kun. For streng handler for meg mye om det å være tydelig, men det må høre med en rettferdighet der.

– Hvis det er kun streng og ikke rettferdig, da synes jeg at det blir ubalansert. Og for meg handler streng om å ta vare på barn for fremtidige farer og utfordringer, forteller han i «Familiekoden kjendis».

Les også: (+) Dag Otto Lauritzen åpner opp om tøffe tak i familien: – Det gikk hardt inn på alle

Tobarnsfar

I podkasten forteller han at han blant annet har vært ganske streng på innetider.

– Hvis de kom sent, så kunne jeg bli sint. Og så måtte vi jo snakke om hva som ligger bak det: «Jo, men jeg er jo redd. Jeg er redd for at det har skjedd noe, og så klarer jeg ikke å få formidlet det i øyeblikket, så da ble jeg sinna i stedet for. Men jeg var egentlig redd fordi jeg er veldig glad i dere, og har lyst til at det skal gå dere godt».

<b>SATT PRIS PÅ:</b> Under «Gullruten» i 2021 vant Geir Aker selveste publikumsprisen.
SATT PRIS PÅ: Under «Gullruten» i 2021 vant Geir Aker selveste publikumsprisen. Foto: God kveld Norge/TV 2

– Vi har også fått anledning til å snakke om at følelser vikarierer for hverandre, at det dukker opp sinne der det egentlig var redsel, og bak der så var det rett og slett kjærlighet, forklarer han.

«Kompani Lauritzen» sendes på TV 2 onsdag kl. 21.40 og lørdag kl. 20.00.


Denne saken ble første gang publisert 03/05 2024.

Les også