Leserne forteller

Plutselig sto han der, 30 år siden jeg så ham sist. Jeg var på ingen måte forberedt på følelsene

Jeg, som var gift med verdens snilleste mann, sa ingenting hjemme om at jeg hadde møtt igjen mannen jeg aldri hadde klart å glemme.

Pluss ikon
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN.
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN. Foto: Getty Images (illustrasjonsfoto)
Publisert

Gjennom årene har jeg tenkt på ham mange ganger. I alle år etter at han dro fra meg, har jeg med jevne mellomrom hentet frem minner om overveldende forelskelse – og om sorgen jeg ble kastet ut i.

Han var på en måte mitt livs beste og verste erfaring. Nei, forresten, ikke den beste, for etter at han forsvant ut av livet mitt, fikk jeg barn, og de følelsene de brakte med seg inn i livet mitt, overgikk alt jeg før hadde opplevd.

Men en dag, 30 år etter at jeg så ham sist, sto altså Fredrik rett overfor meg inne i et stort lokale, hvor vi begge var på jobb.

«Anne», sa han, og på en så varm måte at jeg forsto at han var oppriktig glad for å se meg igjen.

Jeg var på ingen måte forberedt på følelsene som overmannet meg der og da.

Hjertet mitt banket fort og varmen steg opp i kinnene mine. Og da han la den ene hånden på skulderen min, var det som om den ga elektriske støt til alle deler av kroppen.

Vi snakket om hvor vi sto i livet. I dag husker jeg knapt hva som ble sagt. Da jeg satte meg i bilen for å kjøre tilbake til kontoret en time senere, skalv jeg, og jeg hørte min egen stemme si.

«Herregud, hva skjer?»

Jeg, gift med verdens snilleste mann, sa ingen ting til ham om at jeg hadde møtt igjen en mann som jeg aldri hadde klart å glemme.

Kom meldinger fra ham

I stedet begynte jeg å søke Fredrik opp på Facebook og nettet generelt. Han hadde sagt til meg at han var skilt.

Mens jeg søkte, tenkte jeg på livet mitt, slik det var. «Vi har det bra, helt ok, men er jeg virkelig lykkelig?» spurte jeg meg selv.

Jeg tok kontakt med ham, og det var starten. Fredrik begynte å sende meg meldinger.

«Det var så fint å se deg, Anne, kom til å tenke på alt vi hadde sammen en gang. Du har ikke forandret deg», skrev han.

I dag ser jeg at jeg i noen uker ikke var meg selv. Jeg pyntet meg, var fjern hjemme og sjekket meldinger tidlig og sent.

Det var først da jeg etter noen glass med vin åpnet meg for en venninne, at jeg landet på jorden med et brak.

«Fredrik, du», sa hun, og ristet på hodet. Hun fortalte at han hadde vært gift to ganger og hadde barn med tre forskjel­lige kvinner.

«Typisk ustabil. Han har ikke forandret seg siden du var sammen med ham. Husk hvordan han forlot deg og hvor umoden han var», sa hun strengt.

Les også (+): Mannen min var bortreist, og jeg dro til en gammel venninne. Da jeg så over i nabohagen, falt hele livet mitt sammen

Jeg tok et fornuftig valg

Da jeg våknet neste morgen, lå det en melding fra ham, der han spurte om vi kunne møtes. Han sa at han ikke klarte å få meg ut av hodet.

Selv om han visste at jeg var gift, spurte han. Menn som ham har lett for å gjøre slike ting, de har ikke moralske sperrer eller anstendighet, hadde venninnen min minnet meg på. Han gjorde det samme mot meg for mange år siden.

Etter hvert forsto jeg hvor jeg hørte hjemme, og det var ikke hos ham.

Sannheten er at han sviktet meg på verste måte da jeg var 22 år gammel og faktisk ville gi resten av livet mitt til ham.

Den gang hadde han en annen bak min rygg, og etter å ha fått barn med henne, dro han fra henne også.

Det er gått noen måneder siden jeg ble invadert av følelsene jeg trodde jeg hadde for Fredrik, og mer enn noen gang vet jeg hva jeg vil og hvor jeg hører hjemme.

Jeg er så glad og takknemlig for at venninnen min sa det som det var. Ikke for noe i verden vil jeg bytte ut den fine, snille og pålitelige mannen jeg er gift med.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på sidene «Leserne forteller» i Hjemmet. I denne serien deler leserne personlige historier. Både person- og stedsnavn er endret for å sikre anonymitet.

Les flere saker: Historier | Erotiske Noveller


Denne saken ble første gang publisert 03/05 2024.

Les også