Muffins til barnebursdag

Muffins til barnebursdag

Du trenger én oppskrift for å lage 20 ulike muffins til barnebursdagen.

MUFFINS TIL BARNEBURSDAG: En og samme muffinsoppskrift kan brukes til så mangt. Barna elsker det.
MUFFINS TIL BARNEBURSDAG: En og samme muffinsoppskrift kan brukes til så mangt. Barna elsker det. Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen / HM Foto
Sist oppdatert

Muffins er en vinner i barnebursdag, og umulig å bli lei. Og det beste av alt; Disse muffinsene er superenkle å lage!

Her er det ingen oppskrifter som ender med kjekke anvisninger som "tegn en Spiderman med glasur". Hvem kan vel tegne Spiderman med glasur?

Muffins til barnebursdag

Jeg er verken baker eller konditor, og det er også litt av poenget her. Jeg er tobarnsmor, og har måttet lære litt av hvert.

Som å lage Hello Kitty-muffins UTEN å kunne tegne med glasur. Jeg tar heller en tur i smågodthylla, og resultatet blir, om ikke kunstnerisk perfekt, så spennende nok.

Og i 3- og 5-åringens øyne er jeg i hvert fall dagens helt.

Les også: Fruktmonsteret du lager skremmende fort

MUFFINS PÅ STATIV: Her er alle muffinsene på ett brett. Et muffinsstativ lager ekstra fest.
MUFFINS PÅ STATIV: Her er alle muffinsene på ett brett. Et muffinsstativ lager ekstra fest. Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen/HM Foto

Lage muffins til barn

Før du går i gang med å bake til bursdag, barnehageavslutning eller en annen fest, er det tre ting du bør vite:

1) Små barn i festmodus spiser ikke, de smaker. De store, flotte amerikanske muffinsene kan du spare til voksenselskap, barn klarer seg med de vanlige, små formene. Som regel spiser de bare halve (den halve med pynt, selvsagt), men de tar gjerne en bit av to eller tre kaker før du får sukk for deg.

2) Barn spiser like mye med øynene, så legg innsats i pynten heller enn i selve bakingen. Derfor mener jeg at det holder med én grunnoppskrift på lyse muffins, som blir til sjokolademuffins med litt kakaopulver (ferdigpakker er også lov).

3) Fyll aldri muffinsformene mer enn 2/3 fulle. Da renner de over. Et muffinsbrett har jeg lenge klart meg uten. Men etter å ha prøvd det, innser jeg at muffinsene får rundere form, og dermed blir enklere å pynte. Og enklere er bedre, spør du meg.

Les også: Denne isen lager du selv

Tykk og god røre

Denne oppskriften har jeg lånt fra egg.no.

Røren er så god at barna mine ikke får skrape bollen - det har jeg nemlig allerede gjort selv. Den blir tykkere enn mange andre muffinsrører, og steker jevnt.

Les også: 9 alternative bursdager utenfor hjemmet

Melisglasur

1 ss vann til 1 ½ dl melis.

Eventuelt konditorfarge. Bruker du vanlig konditorfarge på flaske, kan du gjerne bruke mindre vann.

Jeg bruker farge fra Wilton, som kan kjøpes på Rafens eller Cacas. Den er ikke så flytende, og jeg får dermed sterke farger på glasuren uten at den blir tynn.

Smørkrem

250 gram romtemperert smør eller margarin

250 g melis

1 egg

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egget, og rør til alt er godt blandet.

Lys sjokoladesmørkrem

Følg oppskriften til smørkrem, men tilsett 3-4 ss kakaopulver før du rører i egget.

Mørk sjokoladeglasur

50 g smeltet smør

200 g melis

2 ts vaniljesukker

1-2 ss kakao

4 ss sterk kaffe

Bland alt sammen. Ferdig!

Et enkelt glasurtips til slutt: Nå finner du ferdig rosa melis og sjokolademelis i butikken. Du tilsetter kun vann, og har fiks ferdig glasur med smak av jordbær eller sjokolade. Enklere blir det ikke!

Denne saken ble første gang publisert 30/06 2012, og sist oppdatert 08/05 2024.

Les også